Tidigare Hästar

Här kommer ni kunna läsa om hästar jag tidigare ägt eller ridit, som inte är våra uppfödningar eller involverade i avelsarbetet.

  

La Tempête de Neige (SWB)

 

f: 2004

e: Corrado WL - Junker - Ciceron

Ägare: Långkärr Gård

Fordervärd 2013-2014

 

Läs mer om Tessan genom att klicka på länken

 

Lycka (41) (SWB)

 

f: 2006

e: Cornetto - Bonaparte - Maximus

Ägare: Jag 2014/2015

 

Läs mer om Lycka genom att klicka på länken

 

Olivin

f: 2009

e: Ragyogo - Chevri Cavallo DH - Astaire

Ägare: Jag 2009-2010

 

Jag köpte henne som 3 månaders föl pga hennes färg och temperament. Hon kom hem när hon var 6 månader och så började jobbet med allt från att lyfta hovar till att leda henne. Hon var alltid cool och positiv till arbete. Lite för positiv, så hon hoppade ur hagen varje dag. Då fick hon åka till ett unghäststall, vilket gick bra. Men det kändes tråkigt då jag själv inte kunna delta i hennes dagliga utbildning. 

När hon var 1 år så tog jag det svåra beslutet att sälja henne. Då hon skulle bli en alldeles för liten och ädel häst för mig! Vilket jag fick rätt i. Idag är hon en riktig skönhet o klippa i terrängen och på hoppbanan, men som sagt alldeles för ädel o liten för min del.

 

Luciano

f: 1999

e: Feliciano - Hertigen - Biarritz

Ägare: Jag 2007-2010

 

Lusen var en stor kille på ca 175 cm som hoppade super! Han rörde sig även fint och hade bra ridbarhet för sin storlek. Tyvärr så funkade inte riktigt jag & Lusen ihop, så efter att vi kämpat ihop i några år så fick min kompis överta honom. Med henne går han superbra och dom har tävlat tom 110-hoppning.

Mindcooler

f: 2004-2007

e: Santa Cruz - Eminent - Toreador

Ägare: Jag

 

Mirre var min första egna häst och köptes som ohanterad 1-åring från Stockholm. Honom gjorde jag allt från början med. Jag fick dock hjälp med inridningen av min kompis, men deltog från backen, och satt upp själv lite själv också.

Tyvärr så hade en troligtvis medfödd skada som gjorde att han fick vandra vidare som 3-åring efter x antal veterinärbesök. Vilket tog mig otroligt hårt! Han var min första och det är alltid speciellt!

 Nunne

f: 1993

e: Mintage xx - okänd (mamman korsning arab/knabstrup)

Ägare: Ewa Weber

 

Nunne har jag ridit och tävlat from 1999 till och från. Han är den häst som jag kommit ut på tävlingsbanan på och vi har startat tom 110-hoppning och LB:2 i dressyr. Även Tobbe har lärt sig en hel del på Nunne, som är en toppenhäst och med på allt! Han är en av de hästar som ligger mig närmast om hjärtat.