Choko Prince UniQ MT

Choko Prince UniQ MT

född: 2016-06-02

Valack, brun

e: Canterbury - Azalea Tap (40) - A-Dur - Opius - Utrillo

Såld i aug 2016 till Martina Andersen

 

Hans namn Choko Prince betyder Chokladkrage.

Jag ville ju gärna ha ett namn som påminner som hans färg. Choklad kommer först på tungan då... Sen hur pass gul han kommer bli är svårt att säga, men han är väldigt gul om ben och mage, runt mule o ögon. Så gärna kanske en gul blomma då också?

Läckert lysande gula blommor och stjälkar i en brun nyans. Blommorna har en tydlig doft av choklad.

Vad passar så bättre än denna gul/bruna blomma? Det börjar dessutom på C. Sen att det är ett Prince bakom ser jag bara som positivt. Han är ju en liten prins!  Sen så tänker jag också att Prince skulle vara en hyllning till den nyligen avlidna artisten Prince.

Prinsen är världens snällaste och 174 cm hög som 3-åring. Han rör sig mycket bra och hoppar med lätthet.

På grund av hans storlek så är Prinsen nu till salu och står för visning utanför Åtvidaberg. Läs mer under fliken "Till Salu" här på hemsidan.

Filmer på Prinsen på YouTube:

Prinsen i riden i trav plus löshoppning: https://www.youtube.com/watch?v=peSJ7ZpBEmE

Riden av sin ägare i alla gångarter: https://www.youtube.com/watch?v=Nyu1yRV6shM

Första gången jag sitter på honom och är lite ringrostig: https://www.youtube.com/watch?v=Fs9Z5Tb_qh0

 

 

Stamtavla:

Choko Prince

UniQ MT (SWB)

Canterbury
04034269
1226
Cardenio
Coriano Corrado I
Opition
Eileen VIII Aloubet Z
Reja Laska
Beatrix Brandenburger Beach Boy 814
Wachtel
Kaiserfee Kolibri
Juliett
Azalea Tap (40) (SWB)
04072138
29769
A-Dur
1000
Argentinus
95069
Argetan
Dorle
Revue Girl
Romandour II
Ursulinerin
Orchis (40)
26599
Opius
855
Stanford 687
Corina (16)
Linnea (40)
14819
Utrillo 432
Hepatika (40)
12390

  

 Fadern Canterbury har varit en framgångssaga ända sedan han föddes på statsstuteriet i Prussendorf. Som fölunge visades han och blev premieföl och championatsföl. Som tvååring visades han på premieringarna i Neustadt-Dosse och blev segerhingst. Som treåring gjorde han ett mycket bra 30-dagarstest med alla poäng över 8, och som 4-åring vann han sitt 70-dagarstest totalt och i hoppning, och kom tvåa i dressyren. 

Fyra år gammal blev han landeschampion i dressyr. Som 5-åring och 6-åring tävlade Canterbury mycket framgångsrikt i unghästklasser i hoppning och blev som 6-åring landeschampion och kvalade till Bundeschampionatet med Heiko Schmidt i sadeln. 2010,  7 år gammal tävlade han 1,35-klasser med placeringar. Under 2014 har han kommit ut på tävlingsbanorna här i Sverige med Robert Willén i sadeln och har som bösta resultat kommit 3:a i DM i Örebro. 

Från hans första årskullar i Tyskland har han tre godkända söner och avkommor utvalda till elithästauktionerna i Tyskland. Han har lämnat avkommor som tävlat med mycket bra resultat i både hoppning, dressyr, fälttävlan och körning. Baserat på hans första avkommor hade han 2010 ett avelsindex (blup) på hela 141 i hoppning och 133 i dressyr. 

Canterbury har lämnat fantasiska årskullar i Sverige och man ser att det är en mycket homogen grupp föl. De är långbenta, ädla, med mycket härligt uttryck och väldigt bra i fronten. De rör sig med stora elastiska gångarter och är väldigt trevliga vid hantering. 

Våren 2015 gjorde Canterburys första svenska avkommor 3-årstest och en liten grupp avkommor har visats med mycket bra resultat. Cannoli e Canterbury – Robin Z, uppf Carolina Kastegård hoppade 9-9 i Vreta och fick näst högsta hoppoäng i Vreta av 57 hästar. I Frödinge visade Hanna Larsson (uppf och ägare) hingsten Winston e Canterbury – Manhattan med poängen 9 8 7 7,5 9 9 och 9 9 på ridprov vilket gav honom hoppdiplom och han var dagens bästa hopphäst.

Läs mer om Canterbury på www.http://lundgren-sporthorses.com/webb/?page_id=6

Cardenio, Canterburys far var en svårklasshoppande holsteinerhingst som lånades ut till Radegast under tre års tid och från sin första årskull lämnade Canterbury. Härstamningen Coriano – Aloube Z -Lord borgade för de stora framgångarna. Cardenio har 148 i hoppindex och ligger i topp i Tyskland med flera avkommor som tävlar svår klass och en mängd godkända söner.

Canterburys morfar, Brandenburger (Beach Boy – Wendekreis – Weidmansdank xx) är även morfar till den levande legenden Quaterback och det är där han är mest känd trots att var segerhingst i hoppning och en mästare på höjdhoppningsklasser. 

 

I tredjeled på Canterbury finner vi den i Sverige inte så kända Kolibri. Detta är dock en hingst som bör uppmärksammas då han kallas Östtysklands svar på Cor de la Bryere och Landgraf och har lämnat över 1700 avkommor, ett 20-tal godkända hingstar och ett hundratal svårklasshästar i hoppning. 

 Modern Azalea Tap blev svårt skadad som 10 måanders föl och har därför inte några egna prestationer. Hon är dock visad och B-premierad med bla en 8 på typ. Hon kommer ur den kända stostammen (40).

 Morfadern A-Dur har själv tävlat i svår internationell hoppning i många år, med bla en 2:a plats i Falsterbo Derbyt och deltagit i EM. Han har även tävlat i Intermediare dressyr. Han är A-premierad i Sverige och ELIT-premierad i Danmark. Mest är kanske Andante som vann två WC med Tina Lund. Han har 26 avkommor i svår dressyr och 76 avkommor i svår hoppning.

Mormor Orchis (40) har själv tävlat svår hoppning, och fick 9/9 på hoppningen på 3-årstestet och totalt 50 p i hopp. Hon var även placerad i Breeders som 6-åring. Hon är AB-premirad och här lämnat 5 avkommor än så länge, varv Campanula Tap som gått msv hoppning.

Mormors far Opius 855 var Bruksprovsvinnare 1992 och deltog i regionala kvalitetstävlan och blev bästa hopphäst med 10-10. Han blev vinnare av Breeders som femåring.Opius har otaliga placeringar och segrar både nationellt och internationellt upp t.o.m Svår klass 1.60 hoppning. Han blev bl.a. 2:a i en höjdhoppning i Oslo på 2,10 med Piet Raymakers. 1999 var han 5:a i SM med Niklas Arvidsson.

Mormors mor Linnéa (40) är ELIT-premierad och har bla lämnat hästarna Rölleka och Löjtnantshjärta som tävlat svår hoppning, samt ELIT-premierade stoet Cedera med 9/9 i hoppbetyg på 3-årstestet.

I fjärde led hittar vi ELIT-hingsten Utrillo 432 som lämnat många godkända hingstar och tävlingshästar i samtliga dicipliner. Bla Chagall 455, Bordeaux 502, Falstaff 474, Bonaparte 566, Maraton 600, Alpen Fürst 517 och Kaliber 574.

Mormors mormor Hepatika (40) var A-premierad och fick diplom på 3-årstestet. Hon bla mor åt Hibiscus som gick svår fälttävlan.

 

I femte led hittat vi Dragon 465 och jag antar att det härifrån färgen kommer. :) Han blev Elitpremierad eftersom han har ett stort antal tävlande avkommor. En av de mest framgångsrika avkommor är Verona som har vunnit SM i hoppning inte mindre än tre gånger.

 

 

Med andra ord finns det mycket prestation i denna stamtavla. 

 

Första bilden på fölis, 16 dygn

 

Knappt ett dygn