Om Oss

Stuteri UniQ drivs av Malin Andersson. Jag bor i Norrköping i Östergötland. Jag drev det ihop med min fd sambo innan tills vi separerade 2017. Verksamheten började när vi fick vårat första föl Zunkissed MT i juni 2014. Just nu har jag valt att ta en paus pga olika omständigheter i livet.

Om Malin

Ridit och hållt på med hästar sedan jag tjatade till mig att börja rida på ridskola som 5-åring. Började även rida privathästar i tidiga år. Efter gymnasiet så praktiserade jag hos Skogslottens ridskola, och efter det jobbade jag som tävlingshästskötare i flera hoppstall i Skåne. Innan jag gjorde en paus och endast hade hästarna som hobby.

2002/2003 gick jag Högre Häst på Vreta och blev utbildad Ridledare och fick Hästskötarexamen. En väldigt lärorik utbildning. Vi fick även göra ett avelsarbete och jag fick högra betyg på med flera plus bakom. Vilket var extra kul, eftersom jag alltid varit så avelsintresserad. Min 10 veckors praktik delade jag mellan att hålla lektioner på Ekenryttarna, och att jobba hos Fredrik Spetz, som hästskötare. Tiden hos Fredde var mkt lärorik, och jag fick rida jättefina hästar. Jag fortsatte att hjälpa och träna för Fredde även efter praktiken  till och från. Jag arbetade även som ridlärare på Skogslotten på lördagar en termin.

2000 gjorde jag tävlingsdebut på "riktiga" tävlingsbanan med min foderhäst Nunne. Innan det hade jag hunnit vinna Klubbmästerskapet för ridskoleryttare i hoppning. Jag och Nunne har startat tom 110-hoppning.

Efter flera år med unghästar så kom jag tillbaka till tävlingsbanan med Tessan 2014, och det här med hoppning är verkligen en skräckblandad förtjusning. 

Nu har jag börjat komma igång med ridningen igen med Zahara.

Jag & Nunne